APPEL-KANEEL CRUMBLE

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Appel-kaneel crumble

Een klassieker met een speciale twist. En zo maak je ‘m:

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 4 geschilde appels in blokjes gesneden
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker (of natuurlijke zoetstof)
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels Oot Granola (bijv. Crunchy Nuts)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng de stukjes appel met de kaneel en doe ze in een ingevette ovenschaal.

3. Voor het kruimeldeeg kneed je de bloem, suiker en boter met de hand, tot het de structuur heeft van brokjes zand. Verdeel het kruimeldeeg over de appels. Strooi daarna Oot Granola eroverheen.

4. Bak dit ongeveer 25 minuten in de oven totdat de kruimel-bovenkant goudbruin en lekker krokant is.

Serveer eventueel warm met wat (kokos)ijs, crème frâiche of (niet te zoete) slagroom. Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Hier kun je verse Oot bestellen.

Bestel nu
Appel-kaneel crumble
Vorige Volgende